Společnost DeLaval slaví 100. výročí prvního dojicího zařízení

Stockholm, 13. září 2017 - dojicí zařízení, které položilo základy moderní prvovýroby mléka, De Laval Milker, je staré 100 let. Zařízení nechal patentovat Norman John Daysh z Nového Zélandu v roce 1917 a od té doby bylo používáno jako model a inspirace pro všechny podtlakem ovládané dojicí stroje.

Mladý muž z Nového Zélandu Norman John Daysh odcestoval v roce 1913 do USA, aby našel společnost, která by měla zájem o dojicí zařízení, jenž navrhl. Společnost DeLaval, současný světový leader v prvovýrobě mléka, tehdy rozpoznala jeho potenciál a inovativní mysl. Společně dále vyvíjeli koncept, který byl patentován v roce 1917.  Podtlakem řízené dojicí zařízení, které bylo první s pulzujícím podtlakem, způsobilo revoluci v oboru a bylo používáno na mléčných farmách po celém světě.

-        Jak dokládá vynález moderního dojicího zařízení před sto lety, byla vášeň pro inovace pro společnost DeLaval vždy zásadní. „Nikdy jsme nepovolili ve své vizi a v úsilí vývoje řešení pro udržitelnou produkci potravin, která pomáhají všem chovatelům a farmářům na mléčných farmách po celém světě. Této vize nelze dosáhnout bez přijímání inovativních myšlenek“, říká Lars Johansson, Senior viceprezident pro podnikovou komunikaci a udržitelnost ve společnosti DeLaval.

1

2

V současné době je společnost DeLaval držitelem 1500 různých patentů, které celosvětově zahrnují více jak 300 vynálezů.

O společnosti DeLaval

Společnost DeLaval  je světovou jedničkou v oblasti dojicí techniky a řešení pro chovatele mléčného skotu, která umožňují udržitelnou produkci potravin a garantují dobrou kvalitu mléka a zdraví zvířat. Naše řešení používají každý den miliony chovatelů a farmářů na mléčných farmách po celém světě.

Společnost DeLaval byla založena před více než 130 lety ve Švédsku, kdy si vizionář Gustaf de Laval nechal patentovat odstředivku na mléko. Dnes má společnost DeLaval 4500 zaměstnanců a působí na trhu ve více než 100 zemích. DeLaval je, spolu se společnostmi Tetra Pak a Sidel, součástí Tetra Laval Group. Více informací najdete na www.delavalcorporate.com.